lauantai 2. elokuuta 2014

Opiskelemaan - Back to School


Lähden kuulkaa kouluun! Opiskelemaan! Nyt voin paljastaa, että pääsykokeisiin lukeminen olikin merkittävin syy, miksi blogiin ei merkintöjä tämän vuoden puolella kertynyt. Vaikka pääsykoekirjoja tulikin perhesyistä luettua pahimmillaan vain viiden minuutin pätkissä, opiskelupaikka varmistui pari viikkoa sitten, ja siellä sitten koulunpenkillä kuluvatkin seuraavat vuodet. Kolmas ammatti, aivan eri alaa kuin edelliset kaksi, ja tiukka tavoite on valmistua viidessä vuodessa, jotta ehtii vielä töihin ennen eläkeikää ;) - ei tässä iässä enää ole varaa pitkittää valmistumista, etenkään, kun kyseisellä alalla ei oikeisiin töihin pääse ilman opintojen loppuunsaattamista. Edessä muutto opiskelupaikkakunnalle ja heipat työkavereille firmassa, jossa tuli viihdyttyä lähes 19 vuotta. Uutta ja outoa, jännittävää ja innostavaa!

Ja ehkä niitä neulakintaitakin vielä valmistuu :D . Olin varannut paikallisesta kirjastosta näyttelytilan syyskuulle, ajatuksena laittaa esille tekemiäni neulakintaita, -sukkia, -pipoja ja -huiveja, mutta se näyttely jää nyt pitämättä.


Guess what! I am going back to school! To study! Now I can reveal the biggest reason there weren't any blog entries earlier this year: I was studying for the entrance exams. Due to the family reasons (like kids and dog and everything), there were weeks I was able to study only five short minutes at a time, but nevertheless, the letter of acceptance arrived three weeks ago. This will be the second time I am changing my career, steering to a totally new path really, and I am aiming to graduate in five years, in order to be back in working/professional life before it'll be time to retire ;) - in my age it's useless to delay graduating, especially since in that business one cannot enter real jobs before graduating. Getting ready to move to a new city, and say bye-bye to workmates in a company where I've spent almost 19 years. Something new and unknown, exiting and inspiring!

And maybe there will be a few more nalbound mittens, too :D . I had booked the show vitrines in the local library for September, in order to put on display the nalbound mittens, socks, hats and shawls/scarves I have made, but that exhibition is now obviously cancelled.2 kommenttia:

 1. Ai opiskelemaan! Minä kun luulin että olet lopultakin alkanut kirjoittaa sitä kauan kaivattua neulakinnaskirjaa. Kerroin tämän olettamukseni myös Sukupolvien silmukat työryhmälle,koska minusta käyttäydyit kuin me - hiljaista. Meillä oli neulakinas teema valmiina, siihen joitakin esikuvien mukaan tehtyjä töitä, muistaakseni neljät kintaat ja yhdet sukat, mutta tuli vastaan tilanpuute. Päätimme jättää sen pois, koska siihen ei ollut tarkoituskaan tehdä mitään ohjeita, viittaus kyllä sinun sivuillesi. Kun kirjoitin teemaa, niin kävin usein sivuillasi ja siitä yksinkertaisesti päättelin sinun tekevän jotain samanlaista

  Tänään olen seikkailut sivustollasi.Minulla on neulakintaan ohjaustehtävä edessä ja aikaisemmin kun sitä tein, niin didaktiikka petti. Siksi tulin katsomaan onko blogillasi jotain tapahtunut. Olen myös keskustellut ohjausongelmastani Turun käspaikkakerhossa opettavan Sarin kanssa. Enköhän minä jo ala olla selvillä vesillä.

  Kyllä sinun sivustosi on hyvä! en ole siihen aikaisemmin näin hyvin perehtynytkää- silloin teemaa kirjoittaessani luin vaan yleistä, mutta nyt katselin vidoita - esim. 7-tapaa tehdä vennäiks 2+2+2 - olet sinä aikamoisen paketin kerännyt.

  Kaikkea hyvää sinulle uusissa haasteissa! Minulla on kokemusta aikuisten opiskelusta, se nimittäin ei ole pieni päätös, joten asia viedään taatusti nopeasti ja kunnialla loppuun..

  VastaaPoista
 2. Opiskelemaanpa hyvinkin :) . Neulakinnaskirjaa minäkin odottelen, että joku sen tekisi - lupaan heti ostaa sen! Eräässä fb-ryhmässä - julkisessa sellaisessa, joten uskaltanen mainita - vähän vihjailtiin eilen, että eräillä on neulakinnaskirja jo suunnitteluastetta hieman pidemmällä!

  VastaaPoista