tiistai 6. maaliskuuta 2012

Uusi neulakinnaskirja - New Nalbinding Book


Saksalaiselta Ulrike Claßen-Büttneriltä on ilmestynyt juuri kirja neulakinnastekniikasta, Nadelbinden - Was ist denn das. Kirja on 120-sivuinen ja saksankielinen. Amazonin sivuilla pääsee kurkistamaan kirjan sisälle. Kuka täällä Suomessa tekisi sen Ensimmäisen Neulakinnaskirjan :) ? Ostaisin sen heti ;)

Ulrike Claßen-Büttner from Germany has just published a book about nalbinding, Nadelbinden - Was ist den das (nalbinding - what's that?). The book has 120 pages, colour photos, and it is in German language. In Amazon you can have a look inside the book.Nadelbinden - Was ist denn dass? -kirjassa on 120 sivua ja runsaasti värivalokuvia. Viiden erilaisen neulakinnastekniikan työvaiheet esitellään värikuvin (Oslo (suomeksi 1+1), Mammen (suomeksi 1+2), Broden (1+2), Dalby (venäjäksi 1+1+1), York), kukin pujottelutapa tietyn värisellä langalla. Lisäksi kirjassa on kaaviokuvia muutamista muista neulakinnaspistoista. Neulakinnastyön perusasiat esitellään (langan jatkaminen, kaventaminen, leventäminen, toinen kerros jne), neulakinnastekniikan historiaa kerrotaan, ja kirjassa on myös luettelo aikakausittain neulakinnaslöydöistä ja värivalokuvia em. löydöistä. Papua-Uusiguinessa mm. perinteisiin verkkokasseihin käytetty työtapa, bilum, ja siinä käytetty silmukoiden pujottelutapa esitellään. Lisäksi kerrotaan mm. neulan valmistuksesta ja langan valinnasta. Kirjassa on ohjeet kolmeen erilaiseen pussukkaan ja kaksiin neulakintaisiin ja -sukkiin (myös erilaisia vaihtoehtoja kantapään tekemiseen esitellään kuvin). Ja jne.

6 kommenttia:

 1. Oishan se tietysti kiva, jos olis suomenkielinen kirja ja keskittyisi täkäläisiin perinteisiin, mutta kyllä sinun sivustosi yhden kirjan peittoaa. Tuo saksalainen kirja on ihan edullinen, olisin ostaa päräyttänyt sen jos oisin osannut.

  VastaaPoista
 2. Olen kuule kysynyt ja ei kiinnosta kotimaisia kustantajia :)
  pitää kai tehdä harrastajavoimin?

  VastaaPoista
 3. Mäkin tiedän pari tyyppii jotka vois tehdä kirjan ;)

  VastaaPoista
 4. Juu tehkää te (^ yläpuoliset kommentoijat ;) ) niin minä sitten ostan :)

  VastaaPoista
 5. Eikö Maahenkeäkään kiinnosta? Sehän on kunnostautunut viime vuosina himmelien, nyplättyjen pitsien, ja kansallispukuaiheisten kirjojen kustantajana. Blogin kirjoittajalla olisi varmasti asiasisältöä kirjan toimittajaksi/kirjoittajaksi!

  VastaaPoista