keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Syksy - Winter's just around corner...


Kesä on mennyt lähinnä lukiessa ja virkatessa, mutta kesken on myös lapaspari neulakinnastekniikalla. Tällä kertaa kaksivärisenä niin, että väri vaihtuu kullakin kerroksella useamman kerran.

Summer has gone, mostly by reading and crocheting, but there's also a pair of mitts I am in process of nalbinding. This time the work is two-coloured nalbinding, but instead of stripes I am changing colours every few stitches.

2 kommenttia:

 1. Kuule heti kysyn että lankako kulkee sitten välillä siellä takana ja miten meinaat kuljettaa lisäyksissä... terveisin pystyraidoista uneksiva kollega :D
  tee äkkiä valmiiksi!! pois se virkkuu!

  VastaaPoista
 2. Jos olet nähnyt Toini-Inkeri Kaukosen artikkelin (1960), niin siinä on kuva 'täplikkäistä' kintaista, muistaakseni Pohjois-Karjalasta. Miulla on silmukoita on yhteensä 45 (paksu lanka), ja vaihdan väriä aina 9 silm. jälkeen, eli ed. kerroksen valkoisen kohdalle tulee seuraavalla krs:lla musta ja päinvastoin. Kaukosen artikkelin valokuvassa olevan kintaan 'tähtikuvio' ei onnistunut peukalon päällä tehdessä (tuli pikemminkin lentäviä lintuja ;) ), joten pujottelen venäjäksi 2+2+2 ali-yli-ali, lanka läpi kokonaan, ja taas yli-ali-yli. Peukalon päällä tehtynä olisi ollut nopeampi, ja lankakin olisi ollut helppo poimia mukaan silmukoiden sisään, mutta tässä systeemissä pujotan langan nurjalle silmukoihin siinä vaiheessa, kun vaihdan väriä.

  Pystyraitoja ei nyt ole tulossa :) , mutta oletko kokeillut tätä Aili Kurosen tapaa kuljettaa "odottava" lanka silmukoiden sisällä:

  http://www.youtube.com/watch?v=dN-vqJTTEY8

  Suomeksi neuloessa pystyraidatkin varmaan onnistuisivat ok, koska pisto ei "leviä" niin paljon värinvaihtokohdassa. Siis tarkoitan, ettei väri vaihdu tarkkarajaisesti, ja mitä useampi silmukka pistossa on, sitä leveämpi värinvaihtumiskohdasta tulee.

  VastaaPoista