sunnuntai 8. elokuuta 2010

Wollmeise-sukat - Socks, Wollmeise

Esikoisen tilaamat neulasukat Wollmeisen Okzidentista valmistuivat vihdoin! Siniseltä näyttävä on oikeasti vihertävää petroolia, ja vaaleanvihreät raidat oikeasti kirkkaampia kuin kuvassa. Neulottu kaksinkertaisesta langasta suomeksi 1+1, ns. oslolainen pisto.

Socks made of Wollmeise Okzident are finally finished! Made in Oslo Stitch, yarn doubled. Blue colour is actually greenish petrol, and the light green colour is much brighter irl.


Aloitin nilkasta, ja alkuun lanka muodosti kapeita "raitoja", mutta ensimmäisten kavennusten jälkeen "raidat" levähtivät kummallisesti :) . Tilaajaa se tosin ei haitannut ;) .

#39


4 kommenttia:

 1. Nuo sukkasi ovat komeita ja nyt löysin tekemäsi ohjeen niihin, kun sivuiltasi etsin pyöreää aloitusta. Tiedätkö onko missään siihen ohjetta?
  Haaveissani on myös kokeilla tätä kolmella neulalla tehtävää: http://hibernaatio.blogspot.com/2010/04/uutta-oppimassa.html
  ..ja siihenkin tarvitaan tuota pyöreää aloitusta, joka ei nyt itse räpeltämällä näytä onnistuvan

  VastaaPoista
 2. Hei
  Pyöreä aloitus www.nba.fi/tiedostot/87a99308.pdf
  kokeilepa tuolta
  kulttuurien museo / käsityöohjeet
  sen on tehnyt Laura Hämäri
  ja samalla tekniikalla syntyy se kolmen värin kinnas, tehdään vain aloitussilmukkaan viisi pistoa per väri.

  VastaaPoista
 3. Leena, olen kuvannut muutaman videon lisää, nyt myös pyöreästä aloituksesta. Osa on siirretty youtubeen, osa siirtyilee tässä parhaillaan ;) , mutta täytyy niihin kaikkiin vielä pieniä tekstejä kirjoittaa ennen julkaisua. Sunnuntaina tai maanantaina esillä :)

  Minulle tuo kulttuurien museon ohje on jostain syystä tosi vaikea. Vuosi sitten luin ja luin ja tein monta kertaa ennen kuin yhtäkkiä hoksasin. Nyt en varmaan enää osaisi sitä =)

  Itse tykkään, että kiva ja nopea pyöreä aloitus se sellainen, jossa ensimmäiset silmukat luodaan samaan tapaan kuin puikoilla neulomalla. Siitäkin on tulossa video.

  VastaaPoista
 4. No nyt ne kaikki ovat päivittyneet, vihdoin :) . Löytyvät youtubesta haulla "neulakinnas", ja sen jälkeen ks. otsikot pyöreä aloitus ja kääntyminen.

  VastaaPoista