lauantai 20. maaliskuuta 2010

25 valmiina - 25th finished

Niitä on nyt 25! Tein ensimmäiset kokeilut neulakinnastekniikalla heinäkuun viimeisinä päivinä, ja sen jälkeen 7,5 kk:n aikana on syntynyt 25 neulakinnastyötä - lapasia ja sukkia enimmäkseen, mutta myös huivi ja pipo. Keskeneräisiä ei lasketa ;) , niitä on pari huivin alkua ja muutamat lapaset. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

25 of them now! I made first trials with nalbinding technique in the last days of July, and after that, during these 7,5 months 25 items have been finished - mittens and socks mostly, but also a cap and a scarf. Unfinished projects are not counted ;) , that includes a couple of beginnings of scarves and a few mittens. But, baby steps, baby steps.

Neulasukat - Socks
Tässä pyöräyttäen piston 2-versiossa värinvaihto pohjassa sujuu aika mallikkaasti. Joissakin toisissa pistoissa vaihtokohta on "liukuva".

Change of colour goes rather smoothly with this stitch (turning, version 2) at the sole. With some other stitches the change of colour happens bit by bit over several loops.

*

Oikeasti valmiita töitä on 26 ;) . Yksi lapaspari Villa Laurilan luonnonvaaleasta hahtuvalangasta on kuivumassa. Kuva tulee sitten myöhemmin :)

Actually, there are 26 items finished as today ;) . One pair of mittens made of Villa Laurila's natural white single ply is drying, photo will be added later on :)

3 kommenttia:

 1. tuo pitää testata! Mä en vaan meinaa jaksaa noita pyöräytettyjä... mutta upeasti tuo väri vaihtuu! Olet vissiin jatkanut langan ihan perussysteemillä eli avaamalla toisen uuden ja punomalla työstä tulevan sinne sekaan?

  VastaaPoista
 2. Tarkoititko langan jatkamista värin vaihtuessa?

  Noissa värinvaihtokohdissa en ole katkaissut lankaa, enkä liittänyt vanhaa ja uutta toisiinsa, vaan olen jättänyt vanhan värin nurjalle, kunnes ko. väriä on taas seuraavan kerran tarvittu.

  Vanhan värin viimeisen silmukan jätin "kesken", ts. en pujottanut neulaa paluusuuntaan peukalolankojen ali (--> lanka jäi nurjalle). Vaihdoin neulaan uuden värin, pujotin sen peukalolankojen ali, ja sen jälkeen jatkoin normaalisti.

  Tuo Leinosen gradussa mainittu pyöräyttäen versio on ihan jees :) . Peukalolla 3 lenkkiä, niistä vanhin poimitaan takakautta (=pyöräytys) , sen jälkeen peukalon takaa 2 pikkusilmukkaa.

  VastaaPoista
 3. Täsmennän: Leinosen gradussa joutsenolaisnainen sanoo, että peukalolenkki pyöräytetään sormilla silmukaksi (ennen neulan pujottamista). Kokeilin eri suuntiin pyöräyttämistä sormin, ja totesin, että lopputulos näyttää kokolailla samalta oli pyöräytys tehty kumpaan suuntaan tahansa, ja että neulalla tehtynä pyörätys on näppärämpi kuin sormin ;) ...

  VastaaPoista