sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Sukat Huopasesta - Socks to wear in the house

Piti tulla perusharmaat sukat. Tuli kaksiväriset. Olin ostanut vain yhden kerän harmaata Huopasta, ja tuumailin, että saattaa riittää tai sitten ei. Puolivälin lähestyessä oli kuitenkin uskottava, että ei se riitä, ei millään.Tekniikkana oli tällä kertaa "pyöräyttäen, versio 2", eli Kaisa Leinosen gradussa (1999) kuvattu joutsenolaisen emännän Leinoselle opettama versio. Verrattuna aikaisemmin kokeilemaani pyöräyttäen-pistoon, joka on kuvattu Kaukosen artikkelissa (1960) sekä Vajannon gradussa (2003), tämä Leinosen gradussa kuvattu versio on mielestäni helppotekoisempi, paksumpi ja kauniimpi. Tasaisempikin. Huopasesta tällä pistolla tuli ihanan paksut oleskelusukat :) .

Technique was this time Finnish Turning Stitch (version 2), ie. the version described in Kaisa Leinonen's Master's Thesis (1999), the version an old farmer's wife in Joutseno taught to Leinonen. Compared to the Finnish Turning Stitch (version 1) described in Kaukonen's article (1960) and in Vajanto's Master Thesis (2003), this version (2) described in Leinonen's Master's Thesis is, in my opinion, easier, thicker and more beautiful. Even more even. With Huopanen this stitch produced lovely, thick and lush socks to wear in the house :) .

2 kommenttia:

  1. Päätin piipahtaa vuorollani kylään ja kertoa että onpa hienoa, että olet koonnut nuo sivut!!
    Ja hirmu hauskoja neulauksia olet tehnyt. Yksi ihminen sanoi Kätevässä, että tämän tekniikan säilyttäminen on kulttuurihistoriallinen teko. Olen samaa mieltä!

    VastaaPoista