tiistai 3. marraskuuta 2009

Lapaset, Mittens / Omani Stitch

Nyt ne on valmiit :) ! Omanilaisella pistolla pistellyt. Lankana Novitan Puro kanervikko, tosin en täysin ;) tyytyväinen ole siihen, kuinka värit tulivat kerältä. Tämä pisto on korkeampi kuin neulakinnaspistot yleensä, n. 2,5 cm. Lapasen ja peukalon kärjet suljin pienillä tanskalaisilla pistoilla, kun en oikein muutakaan keksinyt =) . Omanilaisella pistolla pyöreästi sulkeminen/päättäminen ei nimittäin onnistunut, koska rivit ovat niin korkeita. Omanilainen pisto tuottaa 'tavalliseen' neulelapaseen verrattavissa olevan lopputulokseen: melko ohutta, taipuisaa, mutta tiivistä.

So here they are :) ! Mittens made with Omani Stitch. Yarn was Novita's Puro Kanervikko (colour 'heather'), though, I am not completely satisfied with the way the colours winded out from the skein. This stitch is higher than the nalbinding stitches usually, about 2,5 cm high. The thumb and fingers I closed up with small Danish Stitches as I really had no idea how else to do it. Closing the ends with Omani Stitch did not work really, because the highness of the rows. Omani Stitch produces material which is quite similar to 'ordinary' knitted mittens: rather thin, flexible, but dense.

3 kommenttia:

 1. Hienot ja kauniit kintaat. Oletko tehnyt itse myös nuo tekniikka-sivut? Hienoa työtä.

  Kun olet tutustunut kirjallisuuteen, oletko törmännyt Berit Westmaniin? Hänellä on ainakin kaksi erilaisia neulomistapoja ruotsinkeilellä opettavaa kirjaa (? itselläni ne ovat kopioina, joten en ole alkuperästä aivan varma).

  VastaaPoista
 2. Hih :) , huomasin, että olen saanut lukijan :)

  Kiitos :) . Noille tekniikkasivuille olen toistaiseksi lähinnä vain koonnut linkkejä valmiisiin ohjeisiin, ja yritän sitten vähitellen ehtiä täyttää sivuille muutakin sisältöä, kuvia ja tekstiä. Jotain siellä onkin jo.

  Westmanin kirjasta minulla on se uudistettu painos. Siis jos (?) tarkoitat sitä "Nålbindning - 12 varianter" -kirjaa, josta on vanhempi(a) painos/painoksia, ja sitten samasta kirjasta uudistettu painos 80-luvulta (?).

  Löysin Wastmanin kirjan Mielke's Fibre Arts -sivulta, jossa on aika hyvä valikoima muitakin neulakinnaskirjoja :)

  http://www.mielkesfarm.com/naalbind.htm

  VastaaPoista
 3. Lisään vielä, että Westmanin kirjaa en valitettavasti ole kovin tarkkaan ehtinyt vielä tutkia, mutta siinä se on, jonossa :) . Jotkut tekniikat vaikuttivat kuvien perusteella selviltä ja tutuilta, mutta osa kuvista oli sellaisia, että en ollut aivan varma, mistä neulan pitäisi kulkea... Mutta kokeilemalla nekin selvinnevät :)

  VastaaPoista